2015 er allerede et travlt år!

det største styksalg i januar 2015

22. februar 2015 af brian hensrik, ejendomsmægler og valuar, mde

2015 er allerede et travlt år!

Tendensen i løbet af 2014 har i stigende grad været et faldende udbud af boliger og en voksende efterspørgsel fra køberne. Ifølge www.boligsiden.dk var der i marts 2014 450 boliger til salg i 4000 Roskilde, og i februar 2015 er der cirka 375 boliger til salg. Det vil sige, at boligsælgere nu står bedre end i mange år, og mange sælgere har draget fordele af dette i det forgangne år. Denne markedssituation har for Roskilde medført, at priserne er opadgående og at det tager kortere tid at få solgt sin bolig. Det er dermed endnu engang blevet mere attraktivt at være sælger.


En rekordlav rente med en fast rente på ca. 2 % over 30 år har også aktiveret køberne i markedet til at komme videre med deres boligdrømme. Muligheden for at tegne et lån på 2 % over 30 år er blandt andet særdeles attraktivt for de førstegangskøbere, der ønsker at komme ind på boligmarkedet, men selvfølgelig også for resten af køberne i markedet. Det er igen blevet en reel mulighed at spekulere i konverteringer og kursgevinster. 


Allerede nu tegner 2015 til at blive et forrygende år i forlængelse af 2014, hvor antallet af solgte boliger i vores butik steg med 33 % siden 2013. I januar 2015 oplevede vi det det højeste styksalg nogensinde i HENSRIK’s historie, og i februar er salget kun eskaleret yderligere. Heldigvis har vi samtidig fået tilsvarende mange ejendomme til salg og flere kollegaer i butikken.


Vi har derfor kun anledning til at se lyst på det år, vi går i møde og glæder os til at åbne dørene for endnu flere boligkøbere.