2015 har været et meget travlt år – trods meget lavt udbud

et fantastisk salgsår, hvor salg i alle prisklasser er gennemført.

20. november 2015 af brian hensrik

2015 har været et meget travlt år – trods meget lavt udbud

Ved årsskiftet var vi meget spændte på, hvad 2015 ville byde på. Dette skyldes et meget lavt udbud af ejendomme til salg i 4000 Roskilde, og som i øvrigt var faldet med cirka 20 procent igennem 2014. Trods det meget lave udbud ved året start - som i øvrigt har ligget meget stabilt hele 2015 igennem - har vi haft dejligt travlt i butikken. Vi har til gengæld oplevet at for visse ejendomstyper er den gennemsnitlige liggetid faldet betragteligt.


Vi kan berette om et fantastisk salgsår, hvor salg i alle prisklasser er gennemført. I forhold til samme periode sidste år, ligger vi på en omsætningsstigning på cirka 30 procent. Selv ikke et folketingsvalg lagde en dæmper på aktiviteten, som man eller kunne frygte. Vi er glade for, at de fleste politikere under og efter valget forstod vigtigheden i, at der fortsat er ro omkring boligmarkedet.


På realkreditinstitutterne hører vi, at flere og flere binder renten i en længere periode, hvorvidt det kan betale sig ved vi selvfølgelig ikke endnu – men det er sikkert, at det generelle renteniveau er meget lavt og at det historisk set kan vise sig at være en god ide.


Fra den 1. november 2015 er der endvidere kommet en ny God Skik bekendtgørelse for finansielle virksomheder hvoraf det fremgår at boligkøberne fremover skal stille med minimum 5 procent af købesummen selv. Denne nye regel kan betyde at boligmarkedet bremser midlertidigt op, da der simpelthen kan være kunder med en fornuftig økonomi, men som mangler adgangskortet på de 5 procent af købesummen. Der vil dog være mulighed for dispensere for de nye regler, men det vil dog ikke være købernes almindelige rådgivere, der kan træffe en sådan beslutning. Vi tror at når ”chokket” har lagt sig, og boligkøberne har indrettet sig den nye regel, vil vi få et styrket boligmarkedet.


Signalet herfra er uden tvivl kun positivt og overvejer du at sælge din bolig er timingen perfekt lige nu, tidligere var der store sæsonudsving, hvor vi frarådede at sætte boliger til salg i december og i industrisommerferien, dette er ikke længere gældende. I dag handler det i stor grad om at køberne skal have solgt deres egen bolig, og når det er sket har de mulighed for at købe en ny bolig. Udbuddet af boliger er meget lavt og efterspørgslen er, som før nævnt, fantastisk.  Så går du i salgstanker, bør du ikke betænke dig om at sætte skub i salget.