hvad har årstiden med boligsalg at gøre?

lavt udbud - stor efterspørgsel!

21. november 2014 af brian hensrik, ejendomsmægler og valuar, mde

hvad har årstiden med boligsalg at gøre?

Mange tror, at boliger primært sælges om foråret og om sommeren, men fakta viser, at salget af boliger spreder sig jævnt over hele året.


At boligsalget skulle peake om foråret og sommeren er en myte fra gammel tid; dengang københavnerne tog ”på landet” i påsken og i sommerferien og ofte valgte at kigge på sommerhus (og nogle gange også valgte at købe et), når de alligevel var på de kanter.


Sådan er det ikke længere. Verden har flyttet sig. Folk er mobile og kan se på bolig hele året rundt - både via internettet og i fysisk forstand! 


Det er dermed ikke den slags infrastrukturer – eller årstider - der styrer boligmarkedet i dagens Danmark, men imidlertid danskernes behov for at finde et nyt hjem, når deres hverdag ændrer sig. Det kan være på grund af familieforøgelse, børn der flytter hjemmefra, nyt job eller ændret civil status osv. Grundene til at flytte i ny bolig er mange – og opstår gennem hele året.


Laveste udbud i mange år – Rekord salg
Fakta for Roskildeområdet lige nu er, at udbuddet af boliger til salg er det laveste i mange år. Det betyder, at der er rift om de få boliger, der er til salg. Hos os har 3. kvartal 2014 været det bedst sælgende, siden vi startede i 2009. Dette på trods af faldet i det generelle udbud henover efteråret 2014. 


Vi oplever i stigende grad en indikation af, at bankerne har løsnet deres kreditpolitik, således at visse købere får lov til at låne før, de har fået solgt deres nuværende bolig. Dette gør sig i særdeleshed gældende i forbindelse med projektsalg. I det hele taget er der optimisme at spore både hos både banker såvel som realkreditinstitutter – hvilket jo er forudsætningen for at købere og sælgere kan komme videre med deres boligbehov.


Samtidig er renten forsat rekord lav, og mange vælger at købe nu, hvor de kan sikre sig en rente på lavt niveau mange år fremover.


Derudover er der mange købere på markedet, blandt andet fordi dem der valgte at sætte til salg i foråret nu har fået solgt deres bolig, og derfor har et reelt behov for at finde en ny bolig. Det gør, at de er ekstra købedygtige, og at de kan slå til, når den rigtige bolig er der.


Derfor har vi hos HENRIK måtte øge medarbejderstaben med to ekstra medarbejdere pr. 1. oktober 2014 og samtidig udvidet med ekstra lokaler i Sankt Ols Gade 8. De nye lokaler vil stå klar den 1. december 2014.


Salget af projektet Himmelev Have på den gamle ”Frøbel grund” er også skudt godt i gang, og de første 29 boliger er allerede afsat. Det er glædeligt, at vi har erfaret en stor mangfoldige blandt køberne, således at vi både har solgt til de unge førstegangskøbere, børnefamilierne, enlige og seniorerne.


Så hvis du går i salgstanker her op til jul, så tøv ikke med at få en gratis og uforpligtende salgsvurdering. Der handles nemlig også boliger i december måned - og køberne er i markedet. Er boligen - mod forventning - ikke blevet solgt, når forårssolen kigger frem, skal vi nok sørge for, at vinterbillederne bliver udskiftet.