temperaturen på boligmarkedet

18. august 2015 af brian hensrik

temperaturen på boligmarkedet

Historier om et boligmarked, som er ved at knække over i to, har længe prydret overskifterne i de danske medier. Boligmarkedet i og omkring de større byer som Roskilde viste fremgangen, mens resten af boligmarkedet stod i stampe. Det billede ser nu så småt ud til at ændre sig, og fremgangen er begyndt at sprede sig til byerne omkring de større byer. I vores markedet ser vi prisstigninger i Kirke Såby, Kirke Hyllinge, Ejby, Osted, Gadstrup m.fl.


En ny undersøgelse foretaget af boligsiden.dk viser at årsagen til, at hver fjerde går i flyttetanker, er en kommende familie forøgelse. Den lille toværelses lejlighed i indre København, skaber pladsproblemer, når junior har meldt sin ankomst. Dette får de kommende forældre til at søge væk fra storbyen, for at få et hus med have, der gør livet med de små lidt nemmere. Her i butikken kan vi konstatere, at over 25 procent af køberne har adresse i Københavnsområdet.


Når børnene flyver fra reden, er det ikke alle der vil sælge hjemmet, bare fordi børnene er flyttet. For nogle bliver den store villa dog for upraktisk, og så er det oplagt at se efter noget mindre og måske mere bynært alternativ, hvor både haven og vedligeholdelse ikke er så stor. Dette giver mere frihed både tidsmæssigt og økonomisk. Endvidere ser vi en klar sammenhæng mellem villaernes størrelse og salgstiden. Jo mindre villaen er, desto hurtigere går det med at få den solgt. De fleste vil altså gerne bo i en villa, men helst ikke i en alt for stor én af slagsen.


Hos os mærker vi tydeligt en fremgang i boligmarkedet, i form af større aktivitet på vores kontor. I foråret fik vi ansat en ny ekstra mægler, for at give mere plads og kapacitet til de nye kunder. Desuden har vi ansat to administrative medarbejdere i august måned. Vi vil hellere være en mand for meget, end en for lidt, så kunderne får den bedste service.


Generelt tror jeg, at boligmarkedet over de kommende år vil få medvind fra en forsat lav rente, og vi forventer, at boligpriserne vil stige med omkring 5-6 procent over de kommende år. Stigninger som vil være bredt funderet, men hvor det forsat vil være i Roskilde by, at priserne vil stige mest.

Endvidere er markedet for erhvervsejendomme i rigtig god udvikling. Efterspørgslen efter særligt investeringsejendomme er markant stigende. Således har vi over sommeren handlet to større investeringsejendomme alene på vores netværk.


På baggrund af ovenstående ser vi meget lyst på boligmarkedet i Roskilde og nabobyerne, hvor vi nu også oplever et øget interesse og salg.