tipsserie til dig, som har boligen til salg i sommerperioden

4 tip som nemt gør din bolig salgbar

16. maj 2018 af

tipsserie til dig, som har boligen til salg i sommerperioden


Har du din bolig til salg i sommerperioden, skal du huske at gøre udearealerne så attraktive som muligt. Alt omkring din bolig er sprunget ud og nu er det  nemmere end tidligere på året, at fornemme hvordan det vil blive at sidde på terrassen og nyde aftensol, grill og gode venner.

Så har du alt fra en altan til en mindre park som ”have”, så er det virkelig her du skal bruge dine kræfter, for at få belyst mulighederne i netop din bolig.

Den danske sommer kan jo være lunefuld, men alle har stadig i erindring, at der stadig findes sommerdage og det er den drøm, som du skal fremkalde.

Vi har samlet 4 tip til dig, hvis du har din bolig til salg her i sommer.

 

Tip 1: Indkørsel og haven
Hvad kunne springe i øjnene på folk, som ankommer til din bolig første gang?
Ryd indkørslen for ting, som enten har en anden plads, eller skal på genbrugsstationen. Sørg for at der er fjernet ukrudt mellem fliserne, så mulige køber bedst kan fornemme, hvordan det vil være at komme hjem.

I haven er det vigtigt at du kommer ind i en god rytme med at få slået græsset ind over sommeren. Der er ikke noget smukkere end en grøn plæne. Det giver en god fornemmelse af vedligehold - også til resten af tingene i og omkring boligen.
Klip hækken pænt gerne inden d. 23/6 og igen i sensommeren. Det er ikke nu du skal klippe hækken ind eller give den en kraftig beskæring. Klip den, så den ser velpasset ud og danner en smuk ramme i eller om haven.
I carporten er det vigtigt at du gør plads til at bilen kan komme ind at holde. Hvis der er mulighed for, at der er plads til cykler, barnevogn eller lign. så vis det.
Har du træværk, hegn, skur eller lign. er det vigtigt at alt fremstår velholdt, malet og fri for alger. Skift gerne udtjente brædder og mal alt i samme nuance.

Tip 2: Boligen udenfor
Hvad er førstehåndsindtrykket, når en mulig køber ser din bolig? Det er jo tit muligt at se billeder af taget inden fremvisningen af boligen. Derfor bør du tænke over, om taget står og trænger til en rensning eller måske endda maling, da det kan være en god investering.
Fjern også mos, blade og kviste fra tagrender, både på bolig og andre småbygninger. Det viser at boligen er vedligeholdt og blevet passet på.

Tip 3: Sælg drømmen på terrassen eller altanen.
Terrassen eller altanen er husets ekstra rum om sommeren. Du skal som det første fjerne alt, som ikke hører til uderummet. Ryd op og fjern ukrudt mellem fliserne, fej og fjern alle spor af vinter og efterår.

 

Herefter er det ud med havemøblerne, havehynder, tæpper, grill, parasol, hængekøje m.v. Indret sådan som du synes uderummet blive pænest med det du har til rådighed. Det er skal gerne hænge sammen med, hvordan du har indrettet dig indenfor i boligen.

Indret gerne med nogle hyggelige potter med blomster, som er nemme at holde og kan stå hele sommeren.

 

Er du altanejer kunne du overveje at lægge træfliser eller et groft tæppe. Det giver stemning og lyst til at træde ud i et sommer rum til boligen.

 

Tip 4: Skure, carport og andre småbygninger
For at købere kan se muligheder frem for begrænsninger i de bygninger, som ligger på grunden, er det vigtigt at de fremstår så rummelige og overskuelige som muligt. Gør dig derfor umage med at rydde op og sorter det ud, som ikke har en funktion i pågældende bygning.

Har du et drivhus er det ikke et krav at der er spækket med tomatplanter og det helt store automatiserede vandingsanlæg. Indret drivhuset med få og overskuelige elementer. Er der ikke overskud til at passe planter ind over sommeren, så indret med en hyggekrog og et par enkelte andre elementer. Så kan mulige købere selv se de muligheder i bygningerne.