MODERNISERET BONDEHUSIDYL MED STOR HAVE

KVARTERET:
Det er landlig idyl placeret midt i byen, der kendetegner dette dobbelthus i Roskilde nær Boserup, Sortesti og havnen. I nordlig retning er der adgang til grønne, åbne vidder, inden man når til fjordens dragende arealer. Tager I omvendt mod øst, er I efter fem minutters
cykeltur fremme i centrum med spisesteder, butikker og et levende kulturliv. Endelig er det inden for en kilometer, at I har adgang til daginstitution, indkøb, skole og idrætsfaciliteter.
~
EJENDOMMEN:
Charmen cementeres udefra med hvide tavl mellem det sorte bindingsværk og stråtaget med buede kviste som kronen på værket. Boligen på 149 kvm ligger på en 1.002 kvm stor grund fuld af atmosfære. Bemærk den skønne, læfyldte sydvestvendte gård og de smukke
pigsten fra 2022. Gavlen er renoveret samme år. Ejendommen er et af de få hørhuse, der er tilbage, og det var oprindeligt arbejderboliger til det daværende gods. Boligen er med sammenhængende gavl med naboen, og har derfor status som dobbelthus, men fungerer som selvstændig villa med adskilt forbrugsforsyning.

Ejendommen er opført i 1827, og i midten af 2010'erne er der foretaget en gennemgribende renovering, hvor man blandt andet gravede ud for at øge loftshøjden. Alt er fornyet i overensstemmelse med den oprindelige charme. Eksempelvis har man bevaret nogle af vinduerne med mundblæst glas, det indvendige bindingsværk er opdateret med håndhugget tømmer fra Tølløse jernbanestation, og der er genbrugt gamle vægfliser i køkkenet. Sokkelstenene har man fundet i det nordjyske, og klinkerne er håndlavede i Italien.

Graden af det gennemførte bemærkes også i forrammekøkkenet, der matcher moderne komfort med eksempelvis softluk, men Dansk Køkkenhåndværk har snedkereret det, så det passer perfekt med et oprindeligt udtryk. Der er åbent til alrummet, som videre er i direkte forbindelse med stuen, der har terrassedør, og lysindfaldet er vidunderligt. Etagen fuldendes af et værelse og et stilrent badeværelse med bruseniche, mens der er to værelser og et rummeligt repos på første sal.

En historisk ejendom centralt i Roskilde.
Hent dokumenter for boligen
Bestil fremvisning
Tjek Boliglån
Sælg din bolig

Thomas Nielsen

Indehaver Ejendomsmægler, MDE

thomas@hensrik.dk

70 208 218